fbpx
Öppna meny

Fiskburgare med ärtstomp och lyxiga campingchips

Jonas Cramby är ute på en landskapsturné i Sverige och drar upp öring i floden Tidan, han svänger ihop riktigt smarriga fiskburgare. Till sin hjälp har Jonas en av Sveriges främsta flugfiskare, Johan Klingberg. Och som gräddan på moset får han äran att bjuda en sjufaldig världsmästare i flugbindning på sin västgöta-burgare.

RÖSTA PÅ RECEPTET (7)

Ingredienser

När du ändrar antalet portioner kan tillagningstiden behöva justeras.

  • Jonas Crambys fiskburgare
  • 600 gram röding, regnbåge eller lax
  • 4 st hamburgerbröd av bästa sort
  • 1 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 dl panko 
  • 1 tsk silverlök
  • 500 gram frysta ärtor
  • 50 gram smör
  • 0,5 spetspaprika
  • 4 msk majonäs
  • 4 tsk dijonsenap
  • maltvinäger
  • frityrolja
  • salt
  • peppar
  • Lyxiga campingchips
  • 1 st påse valfria lättsaltade potatischips
  • 2,5 dl créme fraiche
  • 2,5 dl löjrom
  • 1 knippe gräslök
Inköpslista

Så här gör du

Klar
Tillvägagångssätt

Hur gott det än är med hamburgare får man inte glömma fiskburgaren. Det är nåt speciellt med den knapriga fisken i kombination med majjo och kål. Sötman i ärtorna och syran i vinägern gör också att det är en alldeles utmärkt burgare till ett glas gott vitt. Testa!

Börja med att förbereda tillbehören. Koka upp vatten, häll i ärtorna och ta av värmen. Låt stå i fem minuter innan du häller av vattnet, lägger i smöret och när det börjat smälta, mosa ihop med en gaffel, mortelstöt eller en pinne som du hittat i skogen. Smaka av med salt. Strimla spetspaprikan så tunt det bara går, gärna med en osthyvel eller liknande. Skär silverlöken i skivor.

Förbered inför fritering genom att skära fisken i fina bitar, jag brukar gilla att skära den ganska tunt så att man har två bitar i varje burgare. Men du gör som du vill. Häll sedan vetemjöl, paprikapulver, spiskummin och lite salt i en skål, ett uppvispat ägg i en annan och till sist pankoströbröd i en tredje. Doppa fiskbitarna i först mjölet, sen ägget och till sist i pankon och fritera i ca 180 grader varm olja tills de är gyllengula och krispiga. Låt rinna av på ett papper. 

Montera burgaren genom att lägga en stor klick ärtstomp på ett rostad hamburgerbröd, sedan den friterade fisken och på den: en massa maltvinäger, det är gott. Härnäst ett par skivor lök, strimlad kål och på toppbrödet breder du dijon och majjo. Klart!

Chips med löjromssdip älskar väl alla, men kanske inte att diska upp efteråt? Prova i så fall mina vildmarksoptimerade campingchips för lyxkänsla även utomhus. 

 

 

 

 

Skär ett kryss i chipspåsen och vik upp kanterna så att en naturlig skål uppstår. Klicka över creme fraîche, löjrom och finhackad gräslök. Servera!

Stäng

Inköpslista

Stäng

Skriv en kommentar till "Fiskburgare med ärtstomp och lyxiga campingchips"

Visa kommentarer Dölj kommentarer

Skriv en kommentar

Du skickas nu vidare till Systembolaget!

På Systembolaget kan du lägga din beställning och få information om lagersaldo i din butik.

Välkommen tillbaka till oss på Enjoy Wine & Spirits!

Köp på Systembolaget