Famille Perrin Châteauneuf-du-Pape ””Les Sinards””

Visa på systembolaget.se

Klicka på knappen för att visa produktens sida på Systembolaget.se.

Årgång
2014
Pris (inkl. moms)
299:–
Alkoholhalt
14.5%
Artikelnr. 7520701
Producent Famille Perrin
Ursprung Frankrike, Rhône
Druvor Druvsammansättning Grenache 40%, Syrah 30%, Mourvèdre 30%
Sockerhalt 1 gram/liter
Karaktär Intensiv av mörka och röda bär följt av mängder av kryddor. I smaken är vinet sprängfyllt med färska körsbär och björnbär samt kryddor i from av peppar och örter.
Vinifikation Efter manuell skörd och noggrann selektering vinifieras Grenarche, Syrah och Mouvedredruvorna på stora ekfat respektive cementtankar beroende på druvsorternas olika egenskaper. Därefter görs blandningen av vinet och lagras sedan i ytterligare 12 månader på stora franska ekfat, så kallade Foudres, innan det slutligen buteljeras.
Lagring Gott att dricka nu. Kan lagras 2-10 år.
Övrigt Druvorna till vinet Les Sinards kommer från de yngre vinstockarna på Château Beaucastel samt från en liten vingård uppe vid ruinen av Påvens gamla medeltidslott mitt i byn Châteauneuf-du-Pape. Där är den kalkrika jordmånen, bestående av sand och lera, täckt med de typiska, knytnävsstora, runda stenarna "galets". Dessa stenar fungerar som ett element och drar under dagen åt sig värme från solen som de under natten fortsätter att förse vinrankorna med. Det är detta som gör vinerna från Châteauneuf-du-Pape så speciella.
Passar till
Produktblad
PDF

Famille Perrin Châteauneuf-du-Pape ””Les Sinards””

Visa dina senast visade drycker Dölj dina senast visade drycker

Nyhetsbrev och magasinet Wine & Friends

Produktblad

Famille Perrin Châteauneuf-du-Pape ””Les Sinards””